BANKA KREDİLERİNDE SON DURUM  - dorukgayrimenkul.com

BANKA KREDİLERİNDE SON DURUM  23 Eylül 2023

BANKA KREDİLERİNDE SON DURUM 

BANKA KREDİLERİNDE SON DURUM 

Türkiye'de artan enflasyondan ve art arda gelen zamlar ile birlikte bankacılık sektöründe ciddi bir hareketlilik başladı.

Gelmiş geçmiş en yüksek faiz oranına ulaşan ve bakanları nakit sıkıntısı ile karşı karşıya getirdi. Kredi verme konusunda devlet bankaları ve özel bankalar Merkez Bankasının, getirmiş olduğu kısıtlamalardan dolayı kredi verme konusunda kısır bir döngüye girmiş durumdalar.

  Yeni dairelerin maliyet değerlerinin yükselmesi ile birlikte, satış değerleri de yükselmiş durumda. Bununla birlikte ikinci el piyasasının artması kaçınılmaz hale geldi.

  Bankalar istenen kredileri belirlen faiz oranlarından dolayı veremez hale geldiler. Ödeme koşulları, verilen maaş değeri ile bir birini tamamlayamadığından, 250.000 TL ile 300.000 TL arasında ödeme yapabilmekte, bununla birlikte ihtiyaç kredilerine de limitleri kısma politikası uygulandı. Bankalar Nakit Avans konusun da kısıtlamaya gitmesi sonucunda, piyasa olarak zor günler geçirmekteyiz. Bu konular hakkında BANKA KREDİLERİNDE SON DURUM olarak çözüm arayışında olduklarını ümit ediyoruz.

  İş dünyası BANKA KREDİLERİNDE SON DURUM'un bir an önce çözülmesini ve piyasaların hareketlenmesini beklemekte, iş dünyası ticari kredilerin yetersiz olması sebebi ile krizin eşiğine gelmiş durumda. Konut kredileri de aynı kraterlere sahip, İnşaat sektörü tarihinin çöküş noktasına geldi.  

BDDK Bankacılık Düzenleme ve denetleme kurumu, çalışan kişilerin gelirlerine göre maaş siteminin maksimum %70 ne kadar kullanmaya izin verirken, şu aralar %50 ye kadar düşürmüş durumdalar. Bu durum ev almak isteyenlere, ikinci bir darbe olarak vurdu, hali ile Türkiye genelinde inşaat sektörünün sancılı bir ağrı olmasına sebep oldu.

  Ekonomik olarak geçirdiğimiz bu süreci atlatamaz isek, faiz oranlarındaki değişiklikler düşmez ise banka kredileri kullanacak olan vatandaşlarımız, istedikleri kredileri kullanamayacak hale gelecekler. 

 BANKA KREDİLERİNDE SON DURUM 

Bankalarda Krediler Ne Zaman Açılacak? 

BDDK Bankacılık Düzenleme ve denetleme kurumu,  banka kredileri ile ilgili herhangi bir açıklama yapmış değil.

 MERKEZ BANKASI, politika faiz değişikliği sonrasında, bankalardaki son durumun ne olacağı önümüzdeki günler gösterecek.

Bizi Sosyal Medyada Takip Edin;