EV ALIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR. - dorukgayrimenkul.com

EV ALIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR. 28 Eylül 2023

EV ALIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR.

EV ALIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR.

 Gayrimenkul, ev alımlarında en çok yaşanan sorunlardan bir net ve brüt m² alan farkıdır. Bulundunuz şehirleşmeye ve projelere göre değişiklik göstermekte olan bu durum, alıcıların mağduriyet yaşamasının en büyük sebeplerinden biridir.  

  Bu durumda bilinçli tüketici olmak için neler yapılmalı.

  Öncelikle yapılması gereken almak istediniz konutun istenen fiyat değerinde olup olmadığını öğrenebilmek için dairenin net m² birimini bilmek gerekmektedir.

   Bir daire net ölçümü daire içinde bulunan duvarlar hariç olarak hesaplanır.(oda, salon,mutfak,diğer odalar, balkon, wc ve banyo olarak hesaplanmaktadır.)

   Bir dairenin brüt hesaplaması yapılırken  (merdiven boşluğu, asansör boşluğu, apartman havalandırma boşluğunun kaplamış olduğu alanlarla birlikte hesaplanmalıdır.)

   Bu yapılan çalışmalar sonucunda dairenin net ve brüt m² değerlerini ortaya çıkartmaktadır.

Alacak olduğumuz dairelerin m² bulunmuş oldunuz il ya da ilçede belediye imar bölümünden tapunun aslı veya fotokopisini alarak daha çabuk bir şekilde bilirkişiler tarafından öğrene bilirsiniz.

   Bundunuz il ya da ilçede belediye imar müdürlüğünden dairenin plan, proje kayıtlarını kat irtifak, kat mülkiyet olup olmadığını sorgulamak gerekmektedir.

   Bu aşamaları aştıktan sonra, mülk sahibi ile birlikte tapu dairesine gidilerek dairenin üzerinde, ipotek ve ya haciz olup olmadığı konusunda bilgi almanız gerekmekte. Bilir kişiler olarak gayrimenkul satış danışmanı emlak sektörüne hakim bir emlakçı aracılığı ile sözleşme yapılması durumunda işlemlerinizi daha sağlama almış olur ve resmi yollar aracılığı ile elinizde bir tutanak bulundurmuş olursunuz.

 Yukarıda belirmiş olduğumuz konuları göz ardı etmez iseniz hiçbir şekilde zarar görmeden dairenizi satın almış olursunuz.   

Bizi Sosyal Medyada Takip Edin;