NASIL YATIRIM YAPMALIYIM. - dorukgayrimenkul.com

NASIL YATIRIM YAPMALIYIM. 03 Ocak 2024

NASIL YATIRIM YAPMALIYIM.

NASIL YATIRIM YAPMALIYIM.

     Günümüzün en büyük sorunlarından biri nereye yatırım yapacağımıza karar verermek olsa gerek.

Birikmiş bir paranız var ama ticari açısından bakıldığında yılların vermiş olduğu kazancınızı kaybetme korkusu da ister istemez sizleri tetikliyor.

Geçirmiş olduğumuz zaman süreci ise gün gün paranızın zamanla erimesine sebep oluyor.

Elbette para kazanması o kadar kolay değil, kazanmış olduğunuzu kaybetmek ise şansa bırakılacak bir durum değil

Bankalara yatırım yapmamız şuan için cazip görünse bile ilerleyen sürecin böyle gitmeyeceğini hepimiz bilmekteyiz.

  Daha cazip fikirler oluşturmakta ise kazanıp kaybetmek arasında düşünmek  bizi tereddüt etmeye teşvik ediyor.

  Kendi çalışmalarımız doğrultusunda görüyoruz ki birçok kişi gayrimenkul yatırım fırsatlarını değerlendirmekten geri kalmıyorlar. Sektör de olmamızın avantajı ise bizi konuya daha fazla hakim kılıyor.

   Birde bizim gözlemlerimiz şunu gösteriyor. Gayrimenkul yatırımları hiçbir zaman geriye adım atmıyor. Aksine üstüne koyarak daha fazlası  ile değer kazanıyor.

Bu yatımları sadece daire, arsa, dükkan olarak değerlendirmek yanlış bir karar olabilir.

Gayrimenkul sektörü sadece bunlardan ibaret olmadığını bilmenizi isterim. Yatırım için fazlası ile alan mevcuttur.

Örnek verelim:

Diyelim ki yatırım yapma konusunda elinizdeki para bizlere daire alma konusunda yetersiz kalıyor. Ama bakıyoruz ki paramızda günden güne azalmaya ve kaybetmeye başladık. Çözüm arıyoruz ne yapabilirim ki hem malımız olsun hem de değer kazansın.

Paramızın durumuna göre apart daire alınabilir. Apart dairelerin bugünki kira getirisini göz önünde bulundurursak aylık ortalama bize 5000 TL ile 8000 TL arası kazanç sağlar, ve bununla birlikte almış olduğumuz apart daire, aldığımız para değerinde kalmadığı için hem kira getirisi hem de almış olduğumuz gayrimenkul bize iki zamanlı kazanç elde etmiş olur. Apart daire çeyrek altın gibi düşünülebilir. Alım satımı hemen yapılabilecek  bir gelir kaynağı diyebiliriz.

   Ama şartlar apart daire almamız için uygun değil, bunu için yolumuzu 10 dönüm  kadar olan arazilere göz dikerek yarıtım yapılabilir ve çiftçilere kira karşılığında yerler  temin edebilirsiniz.buda aynı şekilde hem arazimize değer katar ve kira bedeli almamıza yardımcı olur.

Ama bu olanakta parasal değerimizin üstünde olduğunu var sayarsak başka alternatif çözümlerde üretilebilir.

Bunun için şu aralar revaçta olan hobi bahçesi gibi küçük yatımlar ise sizin paranızın değerini fazlası ile koruyacağınızı bilmenizi isteriz.

Gayrimenkule yapılan yatırımlar hiçbir zaman  sizin zarar görmenize sebep olmaz.

Bu yıl kazanmaz ise ilerleyen yıllarda fazlası ile size dönüş sağlayacaktır. hiç bir şekilde risk teşkil etmez sizi sizden fazla düşünen bir yeriniz olur.    

Bizi Sosyal Medyada Takip Edin;