TOKİ KONUTLARI SATILIR MI?  KİRAYA VERİLİR Mİ? - dorukgayrimenkul.com

TOKİ KONUTLARI SATILIR MI?  KİRAYA VERİLİR Mİ? 30 Eylül 2023

TOKİ KONUTLARI SATILIR MI?  KİRAYA VERİLİR Mİ?

Toki konutları satılır mı? 

  TOKİ Toplu Konut ve Kamu İdare Başkanlığından Satın alınan konutlar üçüncü şahıslara devredilebilir mi? Sorusunu kısaca açıklamak istersek Alt gelir grubu projelerinde hak sahibi olup sözleşme imzalayanlar konutlarını borçlarını bitirip malik olunana kadar devir işlemi yapamazlar. Borcu devam ederken konutunu devreden hak sahiplerinin sözleşmeleri feshedilir. Bu sebepten dolayı satmak ve kiralama konusunda mağduriyet sahibi olma ihtimaliniz yüksektir.

  TOKİ  Toplu Konut ve Kamu İdare Başkanlığı çalışmalarını 2 ye bölmüş durumda.

  TOKİ Toplu Konut ve Kamu İdare Başkanlığı yapmış olduğu bazı sözleşmelerde 12.ve 24. Aydan sonra devir işlemlerinin yapılması konusunda taviz vermekte, Ödeme koşulları alt gelir grubunun üstünde olanlar için satış ve devir işlemlerine müsaade göstermekte.

TOKİ KONUTLARI KİRAYA VERİLEBİLİR Mİ?

 TOKİ toplu Konut ve Kamu İdare Başkanlığı alt gelir gruplarda bu imtiyazı vermemekte sebep ise alt gelir grubunun kendi ihtiyacı olduğu için verilme sebebini ön plana getirmekte

TOKİ'nin Toplu Konut ve Kamu İdare Başkanlığının sözleşmesine göre alt gelir grubu projelerinde sözleşmesi imzalanan konutlarda borç bitene kadar, alıcının veya ailesi için ikamet koşulu aranmakta, alıcının kendisinin, eşinin veya çocuklarının söz konusu konutta ikamet etmediklerinin tespit edilmesi halinde sözleşmeleri feshedilmektedir.

TOKİ Konut ve Kamu İdare Başkanlığı Alt gelir grubuna imtiyaz göstermiyor ve sözleşme feshedilmesine kadar gidebiliyor.   

Bizi Sosyal Medyada Takip Edin;